Całka nieoznaczona - iloraz przez pierwiastek

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
j.tomeczek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 13 wrz 2004, o 18:59
Płeć: Mężczyzna

Całka nieoznaczona - iloraz przez pierwiastek

Post autor: j.tomeczek »

\(\displaystyle{ \int \frac{y\sqrt{5}dy}{ \sqrt{2y^5+3}}}\)

Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
rtuszyns
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2042
Rejestracja: 29 gru 2006, o 23:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zamość
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 229 razy

Całka nieoznaczona - iloraz przez pierwiastek

Post autor: rtuszyns »

Może przez części pójdzie?
ODPOWIEDZ