Objętość bryły
-
- Użytkownik
- Posty: 151
- Rejestracja: 25 paź 2008, o 21:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 3 razy
Objętość bryły
Obliczyć objętość bryły zawartej pomiędzy leżącym na płaszczyźnie \(\displaystyle{ z=0}\) obszarem \(\displaystyle{ D: \ {-2<x<2, \ x^2<y<4}}\) i wykresem funkcji \(\displaystyle{ f(x,y)=x^2+y^2}\). Zapewne należy skorzystać z całki podwójnej, ale nie mogę zrozumieć jak z tego powstanie bryła skoro \(\displaystyle{ z=0}\) (brak wysokości)
Ostatnio zmieniony 23 cze 2010, o 12:52 przez lukki_173, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.