Obliczyc objetosci obszarów ograniczonych

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
KrejziPL
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 25 kwie 2010, o 22:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Whitestock

Obliczyc objetosci obszarów ograniczonych

Post autor: KrejziPL »

Witam mam wyznaczyc granice całek dla x,y i z do zadania niestety nie mieliśmy takiego typu zadań na matmie ale prace domową dostaliśmy dlatego z wielką prośbą zgłaszam się do forumowiczów o pomoc.. Nie pisze tutaj tego dlatego ze mi się nie chce tylko dlatego że naprawde nie rozumiem dlatego proszę jeszcze raz o pomoc
"Obliczyc objetosci obszarów ograniczonych podanymi powierzchniami"
\(\displaystyle{ y^{2} + z^{2} =1 \\ y=x \\ x=0}\)
Ostatnio zmieniony 10 cze 2010, o 11:16 przez M Ciesielski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Pamiętaj o klamrach [latex][/latex].
ODPOWIEDZ