Własności ciągów i zbieżność, obliczanie granic. Twierdzenia o zbieżności.
-
flippy3d
- Użytkownik
- Posty: 116
- Rejestracja: 2 kwie 2007, o 21:25
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Ślaska
- Podziękował: 1 raz
Post
autor: flippy3d »
\(\displaystyle{ \lim_{n\to }(\frac{5n^2+2}{3n^2+1})^{n^2}}\)
Ostatnio zmieniony 25 paź 2007, o 23:19 przez
flippy3d, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Lorek
- Użytkownik
- Posty: 7150
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
Post
autor: Lorek »
Wyrażenie \(\displaystyle{ \left(\frac{5}{3}\right)^\infty=\infty}\)