Ile wynosi wartość tego wyrażenie

Własności ciągów i zbieżność, obliczanie granic. Twierdzenia o zbieżności.
NumberTwo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 94
Rejestracja: 20 sty 2021, o 10:40
Płeć: Mężczyzna
wiek: 18
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1 raz

Ile wynosi wartość tego wyrażenie

Post autor: NumberTwo »

Wynik ma być podany za pomocą liczby \(\displaystyle{ e}\)
\(\displaystyle{ \left( \frac{n+202}{n} \right)^{10n+1}}\)
Ostatnio zmieniony 15 maja 2021, o 22:50 przez Dasio11, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Umieszczaj wyrażenia matematyczne w klamrach [latex][/latex].
szw1710

Re: Ile wynosi wartość tego wyrażenie

Post autor: szw1710 »

Proponuję \[e^{\ln \left( \tfrac{n+202}{n} \right)^{10n+1}}.\]

Zastanów się, co piszesz.
ODPOWIEDZ