Obliczyć promień zbieżności i zbadać zbieżność na krańcach przedziału zbieżności.
\(\displaystyle{ \sum_{ n=0 }^{\infty } (\cos n) x^{n} }\)
Obliczyć promień zbieżności szeregu
-
- Użytkownik
- Posty: 20
- Rejestracja: 13 paź 2019, o 10:39
- Płeć: Mężczyzna
- wiek: 19
Obliczyć promień zbieżności szeregu
Ostatnio zmieniony 29 mar 2020, o 22:12 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 20
- Rejestracja: 13 paź 2019, o 10:39
- Płeć: Mężczyzna
- wiek: 19
Re: Obliczyć promień zbieżności szeregu
A to?
\(\displaystyle{ \sum_{n=0}^{ \infty } \frac{n^{n} }{n!} x^{n} }\)
\(\displaystyle{ \sum_{n=0}^{ \infty } \frac{n^{n} }{n!} x^{n} }\)