a) \(\displaystyle{ \lim_{n\to } \frac{2n^{2}+\sin n!}{4n^{2}-3\cos n^{2}}=}\)
b) \(\displaystyle{ \lim_{n\to } \sqrt[3]{\sin n-n}=}\)
c) \(\displaystyle{ \lim_{n\to } ft(3+\left(-1\right)^{n}\right)^{n}=}\)
Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu zadań!
Granice ciągów - 3 zadania
-
- Użytkownik
- Posty: 24
- Rejestracja: 13 paź 2007, o 10:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: OsW / Poznań
-
- Użytkownik
- Posty: 2234
- Rejestracja: 26 paź 2006, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 390 razy
Granice ciągów - 3 zadania
c) \(\displaystyle{ 3+(-1)^{n}>1}\)
b) \(\displaystyle{ \sqrt[3]{-1-n} q \sqrt[3]{\sin n-n} q \sqrt[3]{1-n}}\) tw. o trzech ciągach
a) \(\displaystyle{ \frac{2n^{2}-1}{4n^{2}+3}\leq \frac{2n^{2}+\sin n!}{4n^{2}-3\cos n^{2}} q \frac{2n^{2}+1}{4n^{2}-3}}\) znów o 3 ciągach
b) \(\displaystyle{ \sqrt[3]{-1-n} q \sqrt[3]{\sin n-n} q \sqrt[3]{1-n}}\) tw. o trzech ciągach
a) \(\displaystyle{ \frac{2n^{2}-1}{4n^{2}+3}\leq \frac{2n^{2}+\sin n!}{4n^{2}-3\cos n^{2}} q \frac{2n^{2}+1}{4n^{2}-3}}\) znów o 3 ciągach