Oblicz granicę

Własności ciągów i zbieżność, obliczanie granic. Twierdzenia o zbieżności.
akasha01
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 6 lis 2019, o 17:11
Płeć: Kobieta
wiek: 28

Oblicz granicę

Post autor: akasha01 »

\(\displaystyle{ \lim_{n\to +\infty }\sqrt[3]{2^n\cdot n^{13}+3^n\cdot n+1}}\)
Ostatnio zmieniony 6 lis 2019, o 18:40 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Awatar użytkownika
Janusz Tracz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4070
Rejestracja: 13 sie 2016, o 15:01
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: hrubielowo
Podziękował: 80 razy
Pomógł: 1393 razy

Re: Oblicz granicę

Post autor: Janusz Tracz »

Wyrażanie pod pierwiastkiem dąży do \(\displaystyle{ \infty }\) zatem i całość dąży do \(\displaystyle{ \infty }\)
ODPOWIEDZ