obliczanie granic ciągu

Własności ciągów i zbieżność, obliczanie granic. Twierdzenia o zbieżności.
domimatematyka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 26 sty 2019, o 14:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

obliczanie granic ciągu

Post autor: domimatematyka »

Jak obliczyć to zadanie, pomocy:(
\(\displaystyle{ \lim_{x \to \infty} = x \left( e^{ \frac{1}{x} } -1 \right)}\)
Ostatnio zmieniony 26 sty 2019, o 14:54 przez Dasio11, łącznie zmieniany 4 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

obliczanie granic ciągu

Post autor: a4karo »

Popraw zapis, to zobaczymy.

Wsk: \(\displaystyle{ t=1/x}\)
ODPOWIEDZ