bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tych zadań:
Przed użyciem LaTeX-a:
1) zbadac zbiezność
∞
∑ (3n)! / n^n * 2^n
n=1
2) dbadać zbieżność i określić jej rodzaj
∞
∑ (-1)^n-1 * (n^5)/(5^n)
n=1
I po użyciu LaTeX-a:
1) Zbadać zbieżność:
\(\displaystyle{ \sum_{n = 1}^{\infty} \frac{(3n)!}{n^{n}}\cdot 2^{n}}\)
2) Zbadać zbieżność i określić jej rodzaj:
\(\displaystyle{ \sum_{n= 1}^{\infty} (-1)^{n - 1}\cdot \frac{n^{5}}{5^{n}}}\)
Chyba widać różnicę.
max
zbieżność szeregu i jej rodzaj
zbieżność szeregu i jej rodzaj
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2007, o 14:48 przez blue_07, łącznie zmieniany 2 razy.