Granica ciągu

Własności ciągów i zbieżność, obliczanie granic. Twierdzenia o zbieżności.
raganbear
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 24 kwie 2009, o 16:12
Płeć: Mężczyzna

Granica ciągu

Post autor: raganbear »

Witam. Proszę o pomoc. Dzięki
1.\(\displaystyle{ \lim_{n\to\infty}(\frac{n-1}{n+3})^{2n+1}}\)

2.\(\displaystyle{ \lim_{n\to\infty}n(\sqrt{n^2+1}-n)}\)
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2009, o 16:54 przez raganbear, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
angel-of-fate
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 182
Rejestracja: 25 paź 2007, o 19:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: WuWuA
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 8 razy

Granica ciągu

Post autor: angel-of-fate »

jezeli \(\displaystyle{ n \rightarrow \infty}\) to chyba
w pierwszym lim=1
w drugim lim= niewiem jak ten nawias leży
ODPOWIEDZ