Witam
Poprzednie równanie które umieściłem , zrozumiałem i na tej podstawie zrobiłem pozostałe
dzieki wielkie
ale została mi jeszcze jedna grupa równań, z którą mam problem
również prosze o pomoc
oto zadanie:
Rozwiązać zadanie rekurencyjne (skorzystać z podstawienia \(\displaystyle{ T(n)= r^{n}}\) )
\(\displaystyle{ \begin{cases} T(0)=0 \\ T(1)=1 \\ T(n)=5*T(n-1)-6*T(n-2) \ dla \ n>1 \end{cases}}\)
równanie rekurencyjne
-
- Użytkownik
- Posty: 21
- Rejestracja: 13 kwie 2008, o 22:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: małogoszcz
-
- Użytkownik
- Posty: 21
- Rejestracja: 13 kwie 2008, o 22:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: małogoszcz
równanie rekurencyjne
hmm a więc za pomocą równania charakterystycznego potrafie to zrobić ale muszę to zrobić za pomocą tego podstawienia.