Układ równań

Wszelkiego rodzaju zadania nie dotyczące funkcji w działach powyżej lub wiążace więcej niż jeden typ funkcji. Ogólne własności. Równania funkcyjne.
blink182
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 9 gru 2008, o 23:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: S.

Układ równań

Post autor: blink182 »

jak rozwiązać taki układ równań, prosiłbym aby napisać pokolei, co i jak :/
\(\displaystyle{ \begin{cases} m + b = -2 \\ bm + n + c = 2 \\ bn + mc = -6 \\ cn = 9 \end{cases}}\)
Ostatnio zmieniony 9 gru 2008, o 23:24 przez blink182, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ