Zbiór wartości funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 93
- Rejestracja: 20 sty 2021, o 10:40
- Płeć: Mężczyzna
- wiek: 18
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1 raz
Zbiór wartości funkcji
Znajdź zbiór wartości funkcji: \(\displaystyle{ 1+2 \sqrt[4]{\sin(x)}. }\)
Ostatnio zmieniony 26 mar 2022, o 15:12 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Administrator
- Posty: 34285
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
- arek1357
- Użytkownik
- Posty: 5748
- Rejestracja: 6 gru 2006, o 09:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: blisko
- Podziękował: 131 razy
- Pomógł: 526 razy
Re: Zbiór wartości funkcji
\(\displaystyle{ \left\langle 1;3\right\rangle }\)
Zbiór argumentów jest tu raczej nieistotny zakładając, że chodzi nam o rzeczywiste...
Zbiór argumentów jest tu raczej nieistotny zakładając, że chodzi nam o rzeczywiste...
-
- Administrator
- Posty: 34285
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Re: Zbiór wartości funkcji
Na na pewno nie "rzeczywiste", tylko co najwyżej ich dość istotny podzbiór. Natomiast treść zadania nie daje nam jednoznacznych przesłanek, że chodzi akurat o dziedzinę naturalną.
JK