1. Wyznacz zbior wartosci funkcji:
a) \(\displaystyle{ f(x)=-3x+12}\)
b) \(\displaystyle{ f(x)=4-x^{2}}\)
c) \(\displaystyle{ f(x)=|x+1|-2}\)
d) \(\displaystyle{ f(x)=sinx-3}\)
wyznaczanie zbioru wartosci funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 3507
- Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Brodnica
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 1260 razy
wyznaczanie zbioru wartosci funkcji
a) funkcja liniowa, więc:
\(\displaystyle{ y\in R}\)
b)funkcja kwadratowa:
\(\displaystyle{ y\in(-\infty;q> \\ y\in (-\infty;4>}\)
[ Dodano: 21 Października 2007, 13:23 ]
c)funkcja \(\displaystyle{ y=|x|}\) ma zbiór wartości \(\displaystyle{ y\in}\)
\(\displaystyle{ y\in R}\)
b)funkcja kwadratowa:
\(\displaystyle{ y\in(-\infty;q> \\ y\in (-\infty;4>}\)
[ Dodano: 21 Października 2007, 13:23 ]
c)funkcja \(\displaystyle{ y=|x|}\) ma zbiór wartości \(\displaystyle{ y\in}\)