Max dla f''

Wszelkiego rodzaju zadania nie dotyczące funkcji w działach powyżej lub wiążace więcej niż jeden typ funkcji. Ogólne własności. Równania funkcyjne.
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11583
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3167 razy
Pomógł: 749 razy

Max dla f''

Post autor: mol_ksiazkowy »

Jak jest największa wartość \(\displaystyle{ \max _{x \in D} |f(x)|}\) dla funkcji \(\displaystyle{ f: D \to \RR}\)
dla których
i) istnieje \(\displaystyle{ f^{\prime \prime} (x)}\) gdy \(\displaystyle{ x \in D = [0, 1]}\) i \(\displaystyle{ |f^{\prime \prime} (x)| \leq 1}\)
ii) \(\displaystyle{ f(0)= f(1)=0}\)
?
Ostatnio zmieniony 25 sty 2021, o 10:40 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ