Hej,
Prosiłbym o podsuniecie pomysłu na rozwiązanie tego małego działania:
\(\displaystyle{ \sqrt{5-2 \sqrt{6} } \cdot \left( 49+20 \sqrt{6} \right) ^{ \frac{1}{4} }}\)
Próbowałem na różne sposoby ale jakoś nie mogę po tej przerwie załapać rytmu ;/
Funkcja potęgowa. Obliczanie.
- Mati =)
- Użytkownik
- Posty: 92
- Rejestracja: 31 sty 2010, o 16:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska // Poznań
- Podziękował: 33 razy
Funkcja potęgowa. Obliczanie.
Tak właśnie też próbowałem na moduł to zamienić. Tyle, że akurat tego rozbicia nie widziałem. ^^ ale jak mówią wielcy mędrcy kto pyta nie błądzi. Dzięki wielkie za wskazówkę.-- 8 wrz 2011, o 20:28 --hej to znowu ja ^^ może ktoś zapodać rozwiązanie do tego równania, coś mi nie wychodzi w tym, pewnie znowu jakiś głupi błąd..;/
\(\displaystyle{ \sqrt{ (0,25)^{5- \frac{x}{4} } }=2 ^{ \sqrt{x+1}-4 }}\)
Dzięki wielkie
\(\displaystyle{ \sqrt{ (0,25)^{5- \frac{x}{4} } }=2 ^{ \sqrt{x+1}-4 }}\)
Dzięki wielkie