Układ nierówności

Wszelkiego rodzaju zadania nie dotyczące funkcji w działach powyżej lub wiążace więcej niż jeden typ funkcji. Ogólne własności. Równania funkcyjne.
Awatar użytkownika
piti-n
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 534
Rejestracja: 24 gru 2010, o 22:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wroclaw
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 45 razy

Układ nierówności

Post autor: piti-n »

\(\displaystyle{ \begin{cases} y \ge \sqrt{x-1} \\ y \ge \log _{2}(x+3) \end{cases}}\)

Czyli na układzie zaznaczam powierzchnię odpowiadającą:

\(\displaystyle{ \begin{cases} y \ge \sqrt{x-1} \\x \ge 1 \\ y \ge \log _{2}(x+3) \\x>-3 \end{cases}}\)
?
Ostatnio zmieniony 23 cze 2011, o 22:50 przez Lbubsazob, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Logarytm zapisuj jako \log.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Układ nierówności

Post autor: piasek101 »

tak
Awatar użytkownika
piti-n
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 534
Rejestracja: 24 gru 2010, o 22:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wroclaw
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 45 razy

Układ nierówności

Post autor: piti-n »

Dziękuje bardzo. Szukałem potwierdzenia
ODPOWIEDZ