Chodzi mi tylko o wynik:
\(\displaystyle{ \log_{x-1}(2x+3)\leq \log_{x-1}x^2}\)
Rozwiąż nierówność logarytmiczną
Rozwiąż nierówność logarytmiczną
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2016, o 23:01 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa tematu.
Powód: Poprawa tematu.
Rozwiąż nierówność logarytmiczną
Jeśli się nie walnąłem to:
\(\displaystyle{ Z=(1;2) \cup \langle 3;+\infty)}\)
\(\displaystyle{ Z=(1;2) \cup \langle 3;+\infty)}\)
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2016, o 23:02 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
- Użytkownik
- Posty: 1179
- Rejestracja: 21 cze 2004, o 00:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: krk
- Pomógł: 9 razy
Rozwiąż nierówność logarytmiczną
Jeśli chcesz napisać logarytm o podstawie innej niż 10 lub e to korzystaj z zapisu:
Odsylam do posta oznaczenia w razie wątpliwości co do zapisu. :]
Kod: Zaznacz cały
[tex]log_a x[/tex]
Rozwiąż nierówność logarytmiczną
Mi wyszło:
\(\displaystyle{ \left(-\frac{3}{2};-1\right\rangle\, \cup\, (0;1)\, \cup\, (1;2) \, \cup\, \langle 3; +\infty)}\)
\(\displaystyle{ \left(-\frac{3}{2};-1\right\rangle\, \cup\, (0;1)\, \cup\, (1;2) \, \cup\, \langle 3; +\infty)}\)
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2016, o 23:03 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.