Moze umiecie cos z tego z gory dziekuje !
1.\(\displaystyle{ \begin{cases}log_{5}x+3^{log_{3}y}\\x^{y}=5^{12}\end{cases}}\)
2.wyznacz dziedzine \(\displaystyle{ f(x)=log_{x+5}(x^{2}-4)+\sqrt{6-2x}}\)
i jeszcze jeden z tego f(x)=\(\displaystyle{ \sqrt{log(9-x^{2})/2^{x}-2}\)
Układ równań i wyznaczanie dziedziny.
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 22 paź 2007, o 20:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łapy
Układ równań i wyznaczanie dziedziny.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2007, o 07:27 przez piootr1989, łącznie zmieniany 1 raz.
- setch
- Użytkownik
- Posty: 1307
- Rejestracja: 14 sie 2006, o 22:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bełchatów
- Podziękował: 155 razy
- Pomógł: 208 razy
Układ równań i wyznaczanie dziedziny.
1. Układ równań chyba niekompletny. Brakuje czegośwp ierwsyzm równaniu
2.
a)
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x+5>0\\x+5 \neq 1\\x^2-4>0\\ 6-2x q 0 \end{array}}\)
Myślę, że nie powinieneć mieć problemu z rozwiązaniem tego układu. Jakbyś nie widział skąd, które założenia to daj znać.
2.
a)
\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} x+5>0\\x+5 \neq 1\\x^2-4>0\\ 6-2x q 0 \end{array}}\)
Myślę, że nie powinieneć mieć problemu z rozwiązaniem tego układu. Jakbyś nie widział skąd, które założenia to daj znać.
-
- Użytkownik
- Posty: 4
- Rejestracja: 22 paź 2007, o 20:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Łapy
Układ równań i wyznaczanie dziedziny.
no to najlatwiejsze bylo i do tego taki blad w obliczeniach zrobilem i dlatego mi nie wyszlo
pozostalo jeszcze 2
pozostalo jeszcze 2