Zbiór wartości funkcji

Zagadnienia dot. funkcji logarytmicznych i wykładniczych. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
Dasio11
Moderator
Moderator
Posty: 10223
Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 40 razy
Pomógł: 2361 razy

Zbiór wartości funkcji

Post autor: Dasio11 »

Jan Kraszewski pisze:
a4karo pisze:
Belf pisze:To jasne. Dalej:
Dla :\(\displaystyle{ {\red x<-2 \ f(x) = \log _2(2-x)}}\)
Dla :\(\displaystyle{ {\blue x>2 \ f(x)=\log (x-2)}}\)
Jak uzasadnić,że w przedziale: \(\displaystyle{ (-2,2) \ 1 \le f(x)< 2}\)
A to czerwone skąd się wzięło?
To niebieskie jest równie nieprawdziwe.
Nie masz racji, bo to czerwone jest prawdziwe. ;P
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34242
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Zbiór wartości funkcji

Post autor: Jan Kraszewski »

Dasio11 pisze:
Jan Kraszewski pisze:To niebieskie jest równie nieprawdziwe.
Nie masz racji, bo to czerwone jest prawdziwe. ;P
Ale mnie a4karo podpuścił...

JK
ODPOWIEDZ