Może mi ktoś podpowiedzieć jak zabrać się do obliczenia X?
\(\displaystyle{ \frac{120}{ \sqrt{1-e ^{ \frac{x}{400} } } } =321,5}\)
X w potędze
- kerajs
- Użytkownik
- Posty: 8585
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 307 razy
- Pomógł: 3351 razy
X w potędze
\(\displaystyle{ \frac{120}{ \sqrt{1-e ^{ \frac{x}{400} } } } =321,5}\)
\(\displaystyle{ 1-e ^{ \frac{x}{400} }=\left( \frac{120}{321,5} \right)^2}\)
\(\displaystyle{ \frac{x}{400}=\ln \left( 1-\left( \frac{120}{321,5} \right)^2\right)}\)
\(\displaystyle{ 1-e ^{ \frac{x}{400} }=\left( \frac{120}{321,5} \right)^2}\)
\(\displaystyle{ \frac{x}{400}=\ln \left( 1-\left( \frac{120}{321,5} \right)^2\right)}\)