Nierówność z logarytmem
-
- Użytkownik
- Posty: 75
- Rejestracja: 20 maja 2007, o 11:42
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Katowice
- Podziękował: 13 razy
Nierówność z logarytmem
Mam do rozwiązania następującą nierówność z logarytmem: \(\displaystyle{ log_{3}}\)(2x-3)
-
- Użytkownik
- Posty: 2234
- Rejestracja: 26 paź 2006, o 18:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 390 razy
- Calasilyar
- Użytkownik
- Posty: 2656
- Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
- Podziękował: 29 razy
- Pomógł: 410 razy
Nierówność z logarytmem
\(\displaystyle{ 2x-3>0\\
D=\{ x:\; x\in (\frac{3}{2};+\infty)\}
log_{3}(2x-3)}\)
D=\{ x:\; x\in (\frac{3}{2};+\infty)\}
log_{3}(2x-3)}\)