nierówność wykladnicza

Zagadnienia dot. funkcji logarytmicznych i wykładniczych. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
PiotrekLegiaFan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 16 sie 2007, o 00:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wawa

nierówność wykladnicza

Post autor: PiotrekLegiaFan »

witam ,mam prosbe moglby mi ktos pomogl rozwiazac podany przyklad, gdyz moj kolega potrzebuje tego aby zaliczcy rok i nie pisac komisa, sporo zadan zrobilem ale na to nie mam pomyslu

\(\displaystyle{ 5^{(x+3)}
Lady Tilly[/color]}\)
Ostatnio zmieniony 16 sie 2007, o 08:45 przez PiotrekLegiaFan, łącznie zmieniany 1 raz.
greey10
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 993
Rejestracja: 31 lip 2006, o 18:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 5 razy

nierówność wykladnicza

Post autor: greey10 »

\(\displaystyle{ 5^{x+3}}\)
Awatar użytkownika
Plant
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 331
Rejestracja: 16 sty 2006, o 21:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Grudziadz/Warszawa
Pomógł: 70 razy

nierówność wykladnicza

Post autor: Plant »

\(\displaystyle{ 5^{x+3} (\frac{1}{7})^{x+1}P, gdy x=-1 L=P=1, gdu x1 (\frac{1}{7})^{x+1}}\)
PiotrekLegiaFan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 16 sie 2007, o 00:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wawa

nierówność wykladnicza

Post autor: PiotrekLegiaFan »

ok, dzieki za pomoc, ja glupi nie zamienilem 7^-x-1 na ulamek i cos tamkombinowalem, wszystko przez to ze jestem 3 miechy po maturce, przed matura bez problemu bym to pewnie zrobil;]
ODPOWIEDZ