Oblicz wartosci wyrazen:

Zagadnienia dot. funkcji logarytmicznych i wykładniczych. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Natalija3465
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 14 lis 2012, o 23:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Reda
Podziękował: 1 raz

Oblicz wartosci wyrazen:

Post autor: Natalija3465 »

a) \(\displaystyle{ \log _{4} \left( \log _{3} 81 \right)}\)

b) \(\displaystyle{ \log _{4}400 - 2\log _{4} 5}\)

c) \(\displaystyle{ \frac{\log 125 + \log 8}{\log 4 + \log 25}}\)

d) \(\displaystyle{ 8^{1- \log _{2}3 }}\)
Ostatnio zmieniony 11 gru 2012, o 21:59 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mmoonniiaa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5482
Rejestracja: 21 lis 2007, o 19:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 1470 razy

Oblicz wartosci wyrazen:

Post autor: mmoonniiaa »

Te działania wymagają znajomości podstawowych działań na logarytmach. Gdzie konkretnie pojawia się problem?
ODPOWIEDZ