Wskaż większą liczbę \(\displaystyle{ \log _{2}3}\) oraz \(\displaystyle{ \log _{3}5}\)
W odpowiedziach każą porównać \(\displaystyle{ 2\log _{2}3}\) i \(\displaystyle{ 2\log _{3}5}\) tylko co dalej?
Wskaż większy logarytm
-
- Użytkownik
- Posty: 19
- Rejestracja: 8 lut 2011, o 16:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: polska
- Podziękował: 16 razy
Wskaż większy logarytm
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2012, o 23:11 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Proszę zapoznać się z punktem 2.7 instrukcji LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm . Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, cosinus - \cos, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Proszę zapoznać się z punktem 2.7 instrukcji LaTeX-a: http://matematyka.pl/latex.htm . Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, cosinus - \cos, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 5018
- Rejestracja: 28 wrz 2009, o 16:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 459 razy
- Pomógł: 912 razy