Liczba rozwiązań równania
-
- Użytkownik
- Posty: 54
- Rejestracja: 10 maja 2008, o 22:27
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Krakow
- Podziękował: 8 razy
Liczba rozwiązań równania
Naszkicuj wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)= | 2^{x} -4 | + 1}\), a następnie określ liczbę rozwiązań równania \(\displaystyle{ f(x) =k ^{2}}\) w zależności od wartości parametru k. Z góry dziękuje za pomoc, wykres narysowałam, jak odrazu widać jest on caly czas ponad osią x, nie moge sobie poradzić z tym k kwadrat....
-
- Użytkownik
- Posty: 656
- Rejestracja: 11 gru 2009, o 16:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: aaa
- Pomógł: 119 razy
Liczba rozwiązań równania
to z funkcji już samej widać zobacz. podstaw: \(\displaystyle{ m=k^2}\) określ w zależności od m ilość rozwiązań a na końcu wróc do podstawienia.jak odrazu widać jest on caly czas ponad osią x