logarytm rozwiązać

Zagadnienia dot. funkcji logarytmicznych i wykładniczych. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
organistka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 21 lis 2009, o 19:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Cieszyn
Pomógł: 6 razy

logarytm rozwiązać

Post autor: organistka »

\(\displaystyle{ 2 \log 10 ^{5}}\)
Ostatnio zmieniony 10 gru 2009, o 16:29 przez czeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
czeslaw
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2156
Rejestracja: 5 paź 2008, o 22:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Politechnika Wrocławska
Podziękował: 44 razy
Pomógł: 317 razy

logarytm rozwiązać

Post autor: czeslaw »

Logarytmu nie da się rozwiązać, ale jeśli chodzi o uproszczenie to \(\displaystyle{ 2 \log 10^5 = 10 \log 10 = 10 \cdot 1 = 10}\).

Pozdrawiam.
tumanek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 11 paź 2009, o 21:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mielec
Pomógł: 1 raz

logarytm rozwiązać

Post autor: tumanek »

Ups nie zerknalem na dalsza czesc twojego posta.
ODPOWIEDZ