Rozkłd osobliwy

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
kitty1987
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 8 lis 2007, o 21:31
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Rozkłd osobliwy

Post autor: kitty1987 »

Niech \(\displaystyle{ Y_{1} =2X+3}\) oraz \(\displaystyle{ Y_{2} =4X-3}\). Pokaż , że rozkład wektora \(\displaystyle{ Y=(Y_{1},Y_{2})^{T}}\) jest osobliwy.
wsk.Twierdzenie Frischa.
Ostatnio zmieniony 5 lis 2008, o 18:37 przez kitty1987, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ