wyznaczyc i narysowac dystrybuante

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
gabrielle5
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 6 kwie 2008, o 15:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy

wyznaczyc i narysowac dystrybuante

Post autor: gabrielle5 »

mam taka tabelke :

-5 | -2 | 0 | 3 | 8 |
Awatar użytkownika
kuch2r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2302
Rejestracja: 18 paź 2004, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Ruda Śląska
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 408 razy

wyznaczyc i narysowac dystrybuante

Post autor: kuch2r »

No to pochwal sie ta definicja i co w niej jest dla ciebie niezrozumiale ??
gabrielle5
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 6 kwie 2008, o 15:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy

wyznaczyc i narysowac dystrybuante

Post autor: gabrielle5 »

F(x) = P(X
Awatar użytkownika
kuch2r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2302
Rejestracja: 18 paź 2004, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Ruda Śląska
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 408 razy

wyznaczyc i narysowac dystrybuante

Post autor: kuch2r »

A dasz rade rozpisac \(\displaystyle{ P(X}\)
gabrielle5
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 6 kwie 2008, o 15:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy

wyznaczyc i narysowac dystrybuante

Post autor: gabrielle5 »

nie,
Awatar użytkownika
kuch2r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2302
Rejestracja: 18 paź 2004, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Ruda Śląska
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 408 razy

wyznaczyc i narysowac dystrybuante

Post autor: kuch2r »

\(\displaystyle{ F_X(x)=\sum\limits_{x_i}\)
gabrielle5
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 6 kwie 2008, o 15:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy

wyznaczyc i narysowac dystrybuante

Post autor: gabrielle5 »

\(\displaystyle{ F(x)=\begin{cases} 0 &dla \ x qslant -5\\
0,1& dla\ -5qslant -2\\
0,2 &dla \ -2qslant 0\end{cases}}\)


tak to ma wygladac? a co dalej jak sie powtarza 0,1 ?
Ostatnio zmieniony 6 kwie 2008, o 15:47 przez gabrielle5, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
kuch2r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2302
Rejestracja: 18 paź 2004, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Ruda Śląska
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 408 razy

wyznaczyc i narysowac dystrybuante

Post autor: kuch2r »

tam jest znak sumy, dla \(\displaystyle{ -2}\)
gabrielle5
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 6 kwie 2008, o 15:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy

wyznaczyc i narysowac dystrybuante

Post autor: gabrielle5 »

dziekuje! zrobiłam !
ODPOWIEDZ