Statystyka/optymalizacja zadanie

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
Kowalek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 7 lut 2008, o 18:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

Statystyka/optymalizacja zadanie

Post autor: Kowalek »

Dos talem takie zadanie na optymalizacji prowadzący nie sprecyzował dokładnie zadania

ma wybrać które narządzie jest lepsze na poziome istotności alfa = 0.05 pierwsze narzędzie na 121 przypadków jest 3.27 bardziej trwale przy S=1.3 z próby odchylenia standardowego a drugie narzędzie na 125 przypadków jest 2.53 bardziej trwale przy odchyleniu S=1.16z proby odchylnia standardowego

z góry dzięki za pomoc
ODPOWIEDZ