Regresja I rodzaju

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
corner
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 70
Rejestracja: 14 sty 2006, o 13:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Cieszyn
Podziękował: 1 raz

Regresja I rodzaju

Post autor: corner »

P(X=1,Y=5)=0,2
P(X=1,Y=6)=0
P(X=1,Y=7)=0,1
P(X=2,Y=5)=0,3
P(X=2,Y=6)=0,1
P(X=2,Y=7)=0,3

Wyznaczyć zbiór punktów tworzących regresję I rodzaju zmiennej Y względem X. Jak to zrobić?

PS: Być może ten temat bardziej się nadaje do działu statystyka... Nie mogłem się zdecydować.
ODPOWIEDZ