Zadanie zmienna losowa- statystyka matematyczna

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
Klaudia23
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 20 sty 2020, o 12:43
Płeć: Kobieta
wiek: 23

Zadanie zmienna losowa- statystyka matematyczna

Post autor: Klaudia23 »

Proszę o pomoc :)

Zmienna losowa ma rozkład dwumianowy , gdzie \(\displaystyle{ E(X)=2,8 , σ=1,3.}\)
Proszę obliczyć :
\(\displaystyle{ D, γ_3,γ_4 , P(X=9) , P(X<3) , P(X ≥5), P(2≤X≤4)}\).
Ostatnio zmieniony 20 sty 2020, o 13:58 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ