Niezależne statystycznie zmienne

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
analityk87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 19 mar 2019, o 17:46
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Śląsk

Niezależne statystycznie zmienne

Post autor: analityk87 »

Niezależnie statystycznie zmienne \(\displaystyle{ X}\) oraz \(\displaystyle{ Y}\) mają średnie i wartości oczekiwane \(\displaystyle{ \bar{x}=4}\) i \(\displaystyle{ \bar{y}=3}\), \(\displaystyle{ \partial _{x}=1}\) i \(\displaystyle{ \partial _{y}=2}\). Znajdź na podstawie równania regresji \(\displaystyle{ u(v)}\) wartość zmiennej \(\displaystyle{ u}\). Jeśli \(\displaystyle{ V=5X-2Y}\), \(\displaystyle{ U=5X+2Y}\) oraz \(\displaystyle{ v=5}\)
ODPOWIEDZ