Wyznacz statystyki pozycyjne

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
mwrooo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 215
Rejestracja: 18 cze 2013, o 21:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kuczbork
Podziękował: 34 razy

Wyznacz statystyki pozycyjne

Post autor: mwrooo »

Wylosowano 4 liczby z rozkładu jednostajnego \(\displaystyle{ U(0,1)}\): \(\displaystyle{ 0.1,0.8,0.4,0.8}\). Wyznacz statystyki pozycyjne powyższej próby.
Czy to będzie tak:
\(\displaystyle{ X_{1:4}=0.1,X_{2:4}=0.4,X_{3:4}=0.8,X_{4:4}=0.8}\)?
janusz47
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7918
Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 30 razy
Pomógł: 1671 razy

Wyznacz statystyki pozycyjne

Post autor: janusz47 »

To będzie tak.
ODPOWIEDZ