Analiza struktury wieku wyjaśnienie rezultatów obliczeń.

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
Huang
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 8 gru 2018, o 18:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

Analiza struktury wieku wyjaśnienie rezultatów obliczeń.

Post autor: Huang »

Dzień dobry,
Dostałam takie właśnie zadanie i nie wiem jak się za nie zabrać.

Analiza struktury wieku tymczasowo aresztowanych i skazanych prawomocnymi wyrokami przez sądy powszechne w roku 2011. Objaśnić rezultaty obliczeń.

\(\displaystyle{ \overline{X} = 42,16\\ \sigma = 8,11\\ V = 19,24 \%\\ X_{TYP}=(34.01;50,28)\\ D = 32.04\\ As = 1,25\\ Q_{1}=35,54\\ Q_{2}=41.33\\ Q_{3}=49,06\\ \alpha_{3}=0,43\\ \alpha_{4}=2,03}\)

Wiem, że \(\displaystyle{ 42,16}\) to \(\displaystyle{ X}\) średnie, sigma odchylenie standardowe, \(\displaystyle{ X_{TYP}}\) Typowy obszar zmienności, \(\displaystyle{ Q_1, Q_2, Q_3}\) kwartyle. \(\displaystyle{ Q_2}\) to mediana. \(\displaystyle{ D}\) - Dominanta, \(\displaystyle{ As}\) - współczynnik asymetrii, \(\displaystyle{ \alpha_3}\) współczynnik asymetrii ?, \(\displaystyle{ alpha_4}\) współczynnik koncentracji.

Może ktoś pomóc rozwiązać to zadanie ?

Dziękuję,
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 9 gru 2018, o 00:09 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
ODPOWIEDZ