Witam
\(\displaystyle{ \int_{ -\infty}^{ x_{p} } \frac{1}{ \sqrt{2 \pi } \cdot \sigma } \cdot e ^{ \frac{(x-u) ^{2} }{2\sigma ^{2} } } \cdot dx=p}\)
chciałbym powyższe zadanie rozwiązać w 'pythonie' , z programowaniem problemu nie mam jednak nie wiem nic o statystyce :c
Proszę o pomoc
Znajdowanie Kwantylu
Znajdowanie Kwantylu
Ostatnio zmieniony 7 paź 2018, o 16:22 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości: \sigma. Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Poprawa wiadomości: \sigma. Symbol mnożenia to \cdot.