Witam, czy jest osoba, która potrafi pomóc mi z tym zadaniem?
Zbadano czas produkcji 11 losowo wybranych sztuk wyrobu (minuty) i otrzymano odchylenie standardowe z próby równe 7,9. Poziom ufności = 0,98. Oszacuj przedziałowo wariancję czasu produkcji ogółu.
Poziom ufności - produkcja
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 1 lut 2018, o 12:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Re: Poziom ufności - produkcja
Tak to powinno wyglądać?
\(\displaystyle{ 1- \alpha = 0,98 \Rightarrow \alpha =0,02}\)
\(\displaystyle{ \left[ \frac{10*7.9 ^{2} }{X ^{2} _{0.99 ; 10} } , \frac{10*7.9 ^{2} }{X ^{2} _{0.01 ; 10}} \right]}\)
\(\displaystyle{ \left[ \frac{ 624,1 }{ 538,7 } , \frac{ 624,1 }{ 6,5 } \right]}\)
\(\displaystyle{ \left[ 1,1585 , 96,0154 \right]}\)
\(\displaystyle{ 1- \alpha = 0,98 \Rightarrow \alpha =0,02}\)
\(\displaystyle{ \left[ \frac{10*7.9 ^{2} }{X ^{2} _{0.99 ; 10} } , \frac{10*7.9 ^{2} }{X ^{2} _{0.01 ; 10}} \right]}\)
\(\displaystyle{ \left[ \frac{ 624,1 }{ 538,7 } , \frac{ 624,1 }{ 6,5 } \right]}\)
\(\displaystyle{ \left[ 1,1585 , 96,0154 \right]}\)