Hej, czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć sposób odczytywania danych z tablicy rozkładu normalnego?
Na zajęciach robiliśmy zadanie, gdzie musieliśmy wyznaczyć przedział z wiarygodnościa na poziomie 0,95 i wyszło ub-1,65...
Czy w przypadku wiarygodności na poziomie np. 0,8 ub będzie wynosić 0,85?
Odczytywanie danych z tablicy rozkładu normalnego
Odczytywanie danych z tablicy rozkładu normalnego
\(\displaystyle{ 1- \frac{0.5}{2}=....}\)
\(\displaystyle{ 1- \frac{0.2}{2}=....}\)
\(\displaystyle{ 1- \frac{0.2}{2}=....}\)