przedział ufności z chi-kwadrat

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
macikiw2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 218
Rejestracja: 28 lis 2012, o 16:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Daleko
Podziękował: 39 razy
Pomógł: 4 razy

przedział ufności z chi-kwadrat

Post autor: macikiw2 »

Potrzebuję skorzystać z przedziału ufności dla wariancji.

Nie wiem jak odczytać wartości:

\(\displaystyle{ \chi ^{2} _{1}}\)

\(\displaystyle{ \chi ^{2} _{2}}\)

Mam zapis że:

\(\displaystyle{ \chi ^{2} _{2} : P\left( \chi ^{2} \ge \chi ^{2} _{2} \right) = \frac{ \alpha }{2}}\)


\(\displaystyle{ \chi ^{2} _{1}: P\left( \chi ^{2} < \chi ^{2} _{1} \right) = \frac{ \alpha }{2}}\)

Z czego w tablicy którą posiadam jest zapis:

\(\displaystyle{ P:\left[ \chi ^{2} \ge \chi ^{2} _{ \alpha }\right] = \alpha}\)


Jakoś te znaki się zmienia czy hm...?
ODPOWIEDZ