Dystrybuanta, wartosc ociekiewana E(X)

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
9molnsformue
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 15 lut 2016, o 18:19
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Bialystok

Dystrybuanta, wartosc ociekiewana E(X)

Post autor: 9molnsformue »

Czesc!
Bardzo prosze o pomoc.
Rzucamy dwiema monetami. Zmienna losowa X okreslona jest nastepujaco:
\(\displaystyle{ X(O,O)=2, X(O,R)=X(O,R)=-1, X=(R,R)=-2}\)
gdzie R;O oznacza reszke i odpowiednio orła. Znajdz dystrybuante zmiennej losowej oraz wartosc
oczekiwana E(X).
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7330
Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 961 razy

Dystrybuanta, wartosc ociekiewana E(X)

Post autor: Kartezjusz »

Gdzie problem?
ODPOWIEDZ