Obliczyłem średnia wyszła mi 7
Obliczyłem mediane wyszła mi 7
obliczyłem dominantę i wyszło mi 7
Czy to możliwe jest?
Czy to jest możliwe??
Czy to jest możliwe??
To jest do badania statystycznego które przeprowadziłem.
To idzie tak:
szereg rozdzielczy:
2 2 3 3 4 5 5 6 7 7 7 8 8 8 8 9 10 10 12 14
Tutaj mam tabelkę w której mam:
Przedziały:
(0:2> 2
(2:4> 3
(4:6> 3
(4:8> 7
(8:10> 3
(10:14> 2
Natępna rubryka to skumulowana liczba badanej rzeczy
2
5
8
15
18
20
To idzie tak:
szereg rozdzielczy:
2 2 3 3 4 5 5 6 7 7 7 8 8 8 8 9 10 10 12 14
Tutaj mam tabelkę w której mam:
Przedziały:
(0:2> 2
(2:4> 3
(4:6> 3
(4:8> 7
(8:10> 3
(10:14> 2
Natępna rubryka to skumulowana liczba badanej rzeczy
2
5
8
15
18
20
Czy to jest możliwe??
witaj
jesli nie popełniłes bedu w liczeniu to jest to idaleny rozklad symetryczny
srednia=mediana=dominanta
a wiec JEST TO mozliwe
jesli nie popełniłes bedu w liczeniu to jest to idaleny rozklad symetryczny
srednia=mediana=dominanta
a wiec JEST TO mozliwe