statystyka opisowa z demografią

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
viperrrrrrxd
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 maja 2015, o 13:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

statystyka opisowa z demografią

Post autor: viperrrrrrxd »

Witam mam problem z takim zadaniem, prosił bym o rozwiązanie i wytłumaczenie bo zależy mi na zrozumieniu tego.
w markecie sieci Beta znajdującym się w regionie północnym kraju słońce badano model zakupusokow owocowych. Jedna ze zmiennych była liczba zakupionych kartonów soków owocowych wynik badania przedstawiono w tabeli.
Liczba opakowań I liczba względna
xi. w%
____________________________________
2. I. 3,7
3. I 9,5
4. I. 18,8
5 I. 39,2
6. I. 15,3
7. I. 7,0
8 i więcej. I. 6,5

W regionie południowym przeprowadzono analogiczne badania i otrzymano następujące wyniki Me =5, Q4= 4, Q = 0,5, D =5. porównaj strukturę liczby sprzedanych soków w obu regionach.
ODPOWIEDZ