Co dalej zrobić?

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
NorthPersonage666
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 99
Rejestracja: 11 mar 2015, o 19:55
Płeć: Kobieta
Podziękował: 26 razy

Co dalej zrobić?

Post autor: NorthPersonage666 »

Jesteś osobą zarządzającą stroną internetową. W celu przyciągnięcia i utrzymania internautów musisz
zapewnić, aby nowe treści wideo mogły być szybko pobierane i odtwarzane przez użytkowników. Dane
wskazują, że średni czas pobierania wynosi 7 sekund a odchylenie standardowe wynosi 2 sekundy. Czas pobierania jest rozłożony zgodnie z krzywą normalną. Ile sekund minie zanim 10% materiału wideo zostanie pobrane.
\(\displaystyle{ X \sim \mathcal{N} \left( 7,2 \right)}\)
\(\displaystyle{ P \left( X \le x \right) =0,1}\)
\(\displaystyle{ F \left( \frac{x-7}{2} \right) =0,1}\)
\(\displaystyle{ z= \frac{x-7}{2}}\)
\(\displaystyle{ 2z+7=x}\)
Co dalej?
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2015, o 17:09 przez leszczu450, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: ~ to \sim. Skaluj nawiasy.
ODPOWIEDZ