Niepewność pomiarowa

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
paulinkaa08
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 15 sty 2015, o 17:48
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 1 raz

Niepewność pomiarowa

Post autor: paulinkaa08 »

Witam, ma problem z wyliczeniem niepewności pomiarowej
\(\displaystyle{ U _{a}\left( x\right) = \sqrt{ \frac{ \sum_{i=1}^{n}\left( x _{i} \right-x) ^{2} }{n\left( n-1\right) } }}\) oraz typu b i niepewność złożoną
jeżeli mam pomiary napięcia i natężenia prądu dla diody LED i na podstawie tego wyznaczone barierę potencjału \(\displaystyle{ U _{b}}\) - dla tej właśnie wartości mam obliczyć tą niepewność

za wszelką pomoc serdeczne dzięki:)
ODPOWIEDZ