estymatory

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
Lukas:)
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 19 lut 2007, o 22:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kielce

estymatory

Post autor: Lukas:) »

Prosze o pomoc z tym zadaniem!
Wykonano n=5 pomiarów przyspieszenia ziemskiego i wyznaczono następnie wartosci estymatora wartosci oczekiwanej X=9.2 m/s^2 i estymatora wariancji S^2=1.0 m^2/s^4. Wyznaczyc przedzial ufnosci dla wartosci oczekiwanej na poziomie ufnosci 90%, 95% i 98%
ODPOWIEDZ