Mógłby ktoś nakierować jak rozpocząć rozwiązywać te zadanie?
Pomiędzy zmienną X i zmienną Y uzyskano wyniku:
\(\displaystyle{ \sum_{i=1}^{16} x_{i}=186}\) , \(\displaystyle{ \sum_{i=1}^{16} y_{i}=223}\) , \(\displaystyle{ \sum_{i=1}^{16} x_{i} y_{i}=3453}\) , \(\displaystyle{ \sum_{i=1}^{16} x_i^{2}=2990}\) , \(\displaystyle{ \sum_{i=1}^{16} y_i^{2}=4049}\)
Należy wyznaczyć równanie regresji pomiędzy zmiennymi.
Wyznaczenie równania regresji
-
- Użytkownik
- Posty: 39
- Rejestracja: 20 paź 2013, o 18:20
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Chorzów
- Podziękował: 11 razy
Wyznaczenie równania regresji
Nieważne. Faktycznie jestem głupi, jak zapomniałem o klasycznej metodzie.