\(\displaystyle{ f \left( x \right) = \begin{cases} C \sin x \ \ dla \ x \in \left\langle 0 \ \ \frac{ \pi }{2} \right\rangle \\ 0 \ \ dla \ x \in R \in \left\langle 0, \frac{ \pi }{2} \right\rangle \end{cases}}\)
czyli liczę coś takiego:
\(\displaystyle{ C \int_{0}^{ \frac{ \pi }{2} } \sin x dx=1}\) ?
dla jakiej wartości C funkcja o danym wzorze jest f gęstości
-
- Użytkownik
- Posty: 56
- Rejestracja: 21 kwie 2014, o 22:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 1 raz
dla jakiej wartości C funkcja o danym wzorze jest f gęstości
Ostatnio zmieniony 16 sty 2015, o 22:44 przez MichalPWr, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.