rozkład t-studenta

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
gosia1818
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 27 gru 2014, o 15:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: płock
Podziękował: 2 razy

rozkład t-studenta

Post autor: gosia1818 »

Zmienna \(\displaystyle{ T}\) ma rozkład T-Studenta z \(\displaystyle{ 25}\) stopniami swobody.
\(\displaystyle{ P(0<T<2,787)=?}\)
także proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 27 gru 2014, o 16:03 przez , łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Awatar użytkownika
sebnorth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 635
Rejestracja: 12 sty 2011, o 16:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Puck i Trójmiasto
Pomógł: 201 razy

rozkład t-studenta

Post autor: sebnorth »

policzyłem w programie R:

Kod: Zaznacz cały

pt(2.787,df = 25) - pt(0, df = 25)
\(\displaystyle{ = 0.4949949}\)
ODPOWIEDZ