ile procent danych miesci sie w przedziale

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
Awatar użytkownika
Lyzka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 516
Rejestracja: 3 lis 2013, o 21:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 168 razy

ile procent danych miesci sie w przedziale

Post autor: Lyzka »

w firmie w ktorej zatrudnionych jest \(\displaystyle{ 112}\) osob zrobiono zestawienie dotyczace liczby dzieci pracownikow
\(\displaystyle{ \begin{tabular}{ccl}
liczba dzieci & liczba pracownikow \\
0 & 15 \\
1 & 32 \\
2 & 56 \\
3 & 7 \\
4 & 2 \\
\end{tabular}}\)

b) sprawdz ile procent danych miesci sie w przedziale \(\displaystyle{ (\overline{x}-\delta;\overline{x}+\delta)}\)
ten przedział wyszedl mi \(\displaystyle{ (0,68;2,41)}\)
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8585
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3351 razy

ile procent danych miesci sie w przedziale

Post autor: kerajs »

\(\displaystyle{ \frac{32+56}{15+32+56+7+2} \cdot 100 \% =....}\)
ODPOWIEDZ